Batátový krém
Ingredience
- batáty: 1 ks
- malá cibule : 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- česnek - stroužky: 3 ks
- čerstvý zázvor: 1 cm
- kari pasta: 1 KL
- zeleninový vývar: 300 ml
- kokosové mléko: 100 ml
- olivový olej
- kurkuma
- limetková šťáva
- sůl
- pepř
- tymián
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Batátový krém – recept
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu vložíme do pekáče, zakápneme olivovým olejem, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme. Zeleninu vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Mezitím očistíme cibuli, česnek a zázvor, které nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme lžíci olivového oleje, na kterém zpěníme cibulku, česnek a zázvor. Přidáme lžičku kari pasty a trochu vývaru. Necháme pastu rozvonět. Pečenou zeleninu přesypeme do hrnce, přidáme kurkumu a zalejeme vývarem. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Potom batátový krém rozmixujeme. Vlijeme kokosové mléko a dochutíme solí, pepřem a šťávou z limetky.
Batátový krém můžeme podávat s opečenou slaninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.