![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pstruh na másle](/img/clanky/0284de43936530f8169ff1999baed10e/pstruh-na-masle.jpg)
Pstruh na másle
Ingredience
- pstruzi {2}
- citron
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- máslo
- olej
- čerstvá bazalka nebo tymián
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pstruh na másle - recept
Pstruhy rozřízneme ostrým nožem v břišní části a odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu. Poté rybu opláchneme vodou a pečlivě osušíme čistou utěrkou. Pstruhy zevnitř osolíme, opepříme a jemně posypeme kmínem. Dovnitř vložíme lístky bazalky nebo tymiánu.
V pánvi rozpálíme olej a vložíme pstruhy. Necháme opékat 4 - 5 minut z každé strany, dokud maso nezbělá a kůže nezezlátne. Chvíli před vyjmutí pstruhů z pánve na ně položíme tenké plátky másla.
Pstruh na másle se perfektně hodí k vařeným či pečeným bramborám, bramborovým plackám či opečené bagetce s bylinkovým máslem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.