Pstruh na másle
Ingredience
- pstruzi {2}
- citron
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- máslo
- olej
- čerstvá bazalka nebo tymián
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pstruh na másle - recept
Pstruhy rozřízneme ostrým nožem v břišní části a odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu. Poté rybu opláchneme vodou a pečlivě osušíme čistou utěrkou. Pstruhy zevnitř osolíme, opepříme a jemně posypeme kmínem. Dovnitř vložíme lístky bazalky nebo tymiánu.
V pánvi rozpálíme olej a vložíme pstruhy. Necháme opékat 4 - 5 minut z každé strany, dokud maso nezbělá a kůže nezezlátne. Chvíli před vyjmutí pstruhů z pánve na ně položíme tenké plátky másla.
Pstruh na másle se perfektně hodí k vařeným či pečeným bramborám, bramborovým plackám či opečené bagetce s bylinkovým máslem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.