Těsto na pizzu
Ingredience
- polohrubá mouka: 300 g
- voda: 125 ml
- čerstvé droždí: 20 g
- olivový olej: 120 ml
- sůl
- tuk na vymazání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těsto na pizzu – recept
Do mouky přisypeme sůl a přilijeme olej. Droždí si necháme rozpustit ve vlažné vodě a také přidáme do mouky. Směs promícháme buď ručně, nebo hnětačem, až nám vznikne krásné hladké těsto. To přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout na asi 45 minut, jeho objem by se měl asi zdvojnásobit. Po vykynutí těsto vyndáme z mísy a znova ho pořádně prohněteme. Nyní už stačí těsto na pizzu jenom rozválet, můžeme vytvořit tradiční kulatou pizzu nebo podle plechu, a poklademe ji tím, co máme rádi. Dáme péct na 220 °C přibližně 15 – 20 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.