Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Těsto na pizzu Ostatní
27. 09. 2017 Přečteno: 2264x

Těsto na pizzu

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 300 g
  • voda: 125 ml
  • čerstvé droždí: 20 g
  • olivový olej: 120 ml
  • sůl 
  • tuk na vymazání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Těsto na pizzu – recept

Do mouky přisypeme sůl a přilijeme olej. Droždí si necháme rozpustit ve vlažné vodě a také přidáme do mouky. Směs promícháme buď ručně, nebo hnětačem, až nám vznikne krásné hladké těsto. To přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout na asi 45 minut, jeho objem by se měl asi zdvojnásobit. Po vykynutí těsto vyndáme z mísy a znova ho pořádně prohněteme. Nyní už stačí těsto na pizzu jenom rozválet, můžeme vytvořit tradiční kulatou pizzu nebo podle plechu, a poklademe ji tím, co máme rádi. Dáme péct na 220 °C přibližně 15 – 20 minut.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domácí pizza.jpg Ostatní

Domácí pizza

Na těsto: Do vlažné vody nadrobíme čerstvé droždí a asi půl lžičky cukru. Promícháme a necháme zhruba 10 minut odležet. Poté přidáme hladkou mouku, vejce, sůl a olivový olej. Ručně nebo v kuchyňském robotu…

Tip na recept

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Bylinky a česnek nasekáme. Brambory vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem, řádně osolíme, opepříme, posypeme česnekem a bylinkami. Lehce brambory sádlem také polejeme a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Bešamel

Ostatní: Bešamel

Do rozpuštěného másla přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem. Za občasného zamíchání…

Melounová zmrzlina

Dezerty: Raw zmrzlina z vodního melounu

U přípravy této raw zmrzliny potřebujete jen trpělivost při vypeckovávání a mražení melounu. Začněte tedy tak, že…

Plněné hovězí závitky

Hlavní jídla: Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo…

Hermelínová pomazánka

Pomazánky: Hermelínová pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo, hermelín rozmačkáme vidličkou a promícháme s přírodním sýrem. Vychladlé vejce do pomazánky…