Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dušené kysané zelí Přílohy
04. 12. 2019 Přečteno: 5568x

Dušené kysané zelí

Ingredience
- +
  • kysané zelí: 250 g
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 1  PL
  • kmín
  • cukr
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

K

ysané zelí důkladně propláchneme ve vlažné vodě. V hrnci si rozehřejme sádlo a na něm dozlatova opražíme cibuli. Jakmile začne cibulka chytat hnědou barvu přidáme zelí, kmín a podlejeme trochou vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Občas zelí promícháme a velmi lehce podléváme vodou. Pouze aby se nepřilepilo. Zelí nedusíme ponořené ve vodě. Nakonec kysané zelí dochutíme solí a případně cukrem, pokud by se nám zdálo být moc kyselé.

Dušené kysané zelí se skvěle hodí jako příloha k pečené kachně, huse, vepřovému masu nebo uzeninám. Podávat ho můžeme například s knedlíkem obaleným ve vajíčku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zelne-placky.jpg Přílohy

Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme…

fotolia_162985495_xs.jpg Přílohy

Nakládané zelí

Zelí očistíme, nakrouháme, smícháme se solí, koprovými semínky a kmínem. Vložíme do větší nádoby, ideálně přímo určené na nakládané zelí. Důkladně upěchujeme a přebytečnou šťávu postupně odléváme. Nádobu…

Tip na recept

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a držíme 30 minut v teple). Můžeme ho lehce osolit. Cibuli nakrájíme a necháme v pánvi na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Smažené mlíčí

Předkrmy a chuťovky: Smažené mlíčí

Mlíčí dobře propláchneme a necháme okapat, příp. vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na asi 3cm kousky, osolíme…

Bylinkové máslo

Ostatní: Bylinkové máslo

Necháme změknout máslo a smícháme s trochou soli a prolisovaným česnekem. Nasekáme najemno bylinky, přimícháme do…

Červená řepa s křenem

Saláty: Červená řepa s křenem

Červenou řepu ve slupce umyjeme, zbavíme ji kořínků nebo zbytků stonků. Vložíme do studené vody a téměř doměkka…

Sýrové suflé

Předkrmy a chuťovky: Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za…