Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Fazolový guláš Hlavní jídla
06. 10. 2017 Přečteno: 7636x

Fazolový guláš

Ingredience
- +
  • červené fazole: 120
  • červená paprika: 1 ks
  • brambory: 200
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 2 ks 
  • sušená bazalka: 1 KL 
  • olivový olej: 2 PL
  • sladká paprika: 1 KL 
  • libeček: 1 KL 
  • kari: 1 KL 
  • drcený kmín: 1 KL
  • solamyl: 10
  • rýžové mléko: 120 ml 
  • umeocet: 1 KL 
  • petrželová nať 
  • muškátový oříšek

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Fazolový guláš – recept

Fazole na guláš den předem namočíme do studené vody. Vodu slijeme a dáme vařit do nové vody. Jakmile se začnou fazole vařit, začne se na hladině vytvářet pěna, kterou pomocí lžíce sesbíráme. Poté můžeme do vroucí vody nasypat bazalku. Po asi 30ti minutách vodu osolíme a vaříme ještě dalších 15 minut při mírné teplotě. Voda by měla být z velké části odpařená, takže musíme fazole více hlídat, aby se nezačaly připalovat. 

Brambory nakrájíme na menší kostky. Rozpálíme pánev, na oleji zpěníme cibulku, česnek a přidáme mletou papriku. Až paprika pustí barvu, můžeme přimíchat nakrájené brambory a čerstvou papriku. Orestujeme a až poté přidáme uvařené fazole, i se zbylou vodou z vaření. Všechny ingredience podlijeme horkou vodou podle požadované husotoy a fazolový guláš okořeníme libečkem, kari, oreganem a kmínem.

Směs dusíme pod pokličkou asi 10 minut, jakmile jsou brambory měkké, můžeme guláš zahustit bramborovým škrobem rozmíchaným v rýžovém mléce. Nakonec můžeme fazolový guláš dochutit muškátovým oříškem, umeoctem a petrželovou natí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

1616397946193.jpg Hlavní jídla

Hovězí mleté s fazolemi

Cibuli nakrájíme nadrobno a červenou papriku na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli a papriku. Trvá to asi 5 minut. Posypeme mletou paprikou a kajenským pepřem…

mexicka-panev-s-mletym-masem.jpg Hlavní jídla

Mexická pánev s mletým masem

Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, restujeme asi 5 minut. Osolíme a opepříme. Přihodíme na tenko nakrájenou červenou…

lusteninova-pomazanka.jpg Hlavní jídla

Luštěninová pomazánka

Bílé fazole uvaříme doměkka. Do mísy vložíme okapané fazole, které smícháme se sýrem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem (podle chuti). Přilejeme olivový olej a zakápneme citronovou šťávou. Osolíme,…

fazolovy-hummus.jpg Hlavní jídla

Fazolový hummus

Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový olej. Mixujeme a postupně přidáváme vodu, aby vznikla hladká kaše. Na závěr dochutíme solí a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Kvasinková infekce u psa: Jak…

    S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...

  • Amyotrofická laterální…

    Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...

  • Amyotrofická laterální…

    Dobrý den, osobně se starám o pacientka ALS...tato nemoc je neuchopitelná a krutá pro postižené ale i jejich r...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zelené fazolové lusky na smetaně

Hlavní jídla: Zelené fazolové lusky na smetaně

Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut…

Mazanec

Dezerty: Mazanec

Rozinky namočíme do rumu na 30 minut a vymačkáme, mandle nakrájíme na plátky. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné,…

Vaječný koňak

Nápoje: Vaječný koňak

Žloutky ušleháme s cukrem tak, aby nám vznikla jemná pěna. Přidáme kondenzované mléko a opět šleháme, přibližně 3…

Bezlepkové čokoládové suflé

Dezerty: Bezlepkové čokoládové suflé

Nejprve si do žáruvzdorné misky vložte čtyři lžíce másla společně s nalámanou polosladkou čokoládou a nechte…