Fazolový guláš
Ingredience
- červené fazole: 120 g
- červená paprika: 1 ks
- brambory: 200 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- sušená bazalka: 1 KL
- olivový olej: 2 PL
- sladká paprika: 1 KL
- libeček: 1 KL
- kari: 1 KL
- drcený kmín: 1 KL
- solamyl: 10 g
- rýžové mléko: 120 ml
- umeocet: 1 KL
- petrželová nať
- muškátový oříšek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fazolový guláš – recept
Fazole na guláš den předem namočíme do studené vody. Vodu slijeme a dáme vařit do nové vody. Jakmile se začnou fazole vařit, začne se na hladině vytvářet pěna, kterou pomocí lžíce sesbíráme. Poté můžeme do vroucí vody nasypat bazalku. Po asi 30ti minutách vodu osolíme a vaříme ještě dalších 15 minut při mírné teplotě. Voda by měla být z velké části odpařená, takže musíme fazole více hlídat, aby se nezačaly připalovat.
Brambory nakrájíme na menší kostky. Rozpálíme pánev, na oleji zpěníme cibulku, česnek a přidáme mletou papriku. Až paprika pustí barvu, můžeme přimíchat nakrájené brambory a čerstvou papriku. Orestujeme a až poté přidáme uvařené fazole, i se zbylou vodou z vaření. Všechny ingredience podlijeme horkou vodou podle požadované husotoy a fazolový guláš okořeníme libečkem, kari, oreganem a kmínem.
Směs dusíme pod pokličkou asi 10 minut, jakmile jsou brambory měkké, můžeme guláš zahustit bramborovým škrobem rozmíchaným v rýžovém mléce. Nakonec můžeme fazolový guláš dochutit muškátovým oříškem, umeoctem a petrželovou natí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.