Vepřové koleno na černém pivě
Ingredience
- vepřové koleno: 1 ks
- černé pivo: 200 ml
- plnotučná hořčice: 2 PL
- česnek - stroužky: 5 ks
- cibule: 1 ks
- bobkový list: 2 ks
- mletá paprika
- kmín
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové koleno na černém pivě - recept
Kůži kolena nakrojíme do mřížky. Do masa vetřeme hořčici, sůl, pepř, kním, papriku a na plátky nakrájený česnek. Koleno vložíme do pekáče a zasypeme jej nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme bobkový list a zalejeme pivem. Zakryjeme koleno alobalem nebo poklicí a vložíme jej do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 90 minut. Poté změklé koleno odekryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a maso dopečeme dozlatova.
Vepřové koleno na černém pivě podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí a chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.