Pomalu pečená kachna
Ingredience
- kachna (asi 2 kg)
- cibule: 3 ks
- kmín: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomalu pečená kachna - recept
Kachnu porádně osolíme zvenku i zevnitř, opepříme a okmínujeme. Cibule rozkrájíme napůl a vložíme je do pekáče řezem dolů. Kachnu položíme na cibule prsama nahoru. Cibule nám zajistí, aby se kachna během pečení nekoupala v tuku. Pekáč přikryjeme alobalem nebo zakryjeme druhým pekáčem a dáme péct na 120 °C po dobu 5 hodin. Kachnu odkryjeme, zvýšíme teplotu na 180 °C a dopečeme 30 minut, až je kůže dozlatova a křupavá.
Pomalu pečená kachna se podává s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.