Kuřecí Tikka masala
Ingredience
- kuřecí maso: 250 g
- bílý jogurt: 120 g
- citron: 1 ks
- koření garam masala: 3 PL
- olej: 2 PL
- máslo: 30 g
- česnek - stroužky: 4 ks
- kurkuma
- rajčatové pyré: 400 g
- smetana ke šlehání: 250 ml
- mletá paprika
- kajenský pepř
- cukr
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí Tikka masala - recept
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, promícháme s jogurtem, citronovou šťávou a 1 lžící koření garam masala. Koření garam masala lze koupit nebo si připravit doma. Maso necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme marinované kuřecí kousky a necháme maso zatáhnout. Poté přidáme do pánve nasekaný česnek, máslo a asi 1 minutu opékáme. Do pánve vlijeme rajčatové pyré a smetanu. Přidáme lžičku kurkumy, půl lžičky kajenského pepře, lžičku mleté papriky, dvě lžíce koření garam masala. Důkladně směs promícháme a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a zvolna dusíme asi 30 minut. Na závěr dochutíme indickou omáčku solí a podle chuti můžeme přidat cukr nebo koření.
Kuřecí tikka masala podáváme s basmati rýží nebo indickými plackami naan.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.