Tikka masala
Ingredience
- kuřecí maso: 250 g
- cibule: {1}
- zázvor: 1 PL
- česnek - stroužky: {1}
- olej: 1 PL
- plechovka krájených rajčat: {0,5}
- bílý jogurt: 3 PL
- zakysaná smetana: 3 PL
- kurkuma: 1 KL
- garam masala: 1 KL
- koriandr: 1 PL
- skořice: {1/4}
- chilli: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tikka masala – recept
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme přes noc do oleje se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso. Před koncem smažení přidáme garam masalu, koriandr, kurkumu, špetku chilli a skořici, vlijeme krájené rajčata. Přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu a chvíli ohříváme. Tikka masala se podává s rýží nebo chapati plackami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.