Plněná krůtí roláda s nádivkou
Ingredience
- krůtí prsa: 400 g
- 2 dny staré rohlíky: 2 ks
- mléko: 100 ml
- vejce: 1 ks
- anglická slanina - plátky: 3 ks
- šalotka: 1 ks
- mandlové plátky: 50 g
- čerstvý rozmarýn: 1 PL
- dijonská hořčice: 1 KL
- máslo: 1 PL
- olivový olej
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněná krůtí roláda s nádivkou - recept
Krůtí prsa nakrojíme a rozklepeme do obdélníku tak, aby maso mělo stejnou tloušťku po celé ploše. Z obou stran osolíme a opepříme a z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí. Necháme chvíli odpočinout v lednici a připravíme nádivku.
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, namočíme do mléka na 10 minut a mléko vymačkáme. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je se změklým máslem. Smícháme rohlíky, máslo se žloutky, plátky mandlí, nadrobno nakrájenou slaninu, šalotku a rozmarýn, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Nádivku zarolujeme do krůtího masa, ovážeme pevnou nití a vložíme do pekáčku vytřeného olejem. Pokud nám zbyla nádivka, uděláme z ní bochánek a necháme péct společně s roládou. Roládu poklademe tenkými plátky másla, podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme a pečeme při teplotě 200 °C asi 50 - 60 minut. Na 20 minut před koncem pečení roládu odkryjeme, aby se upekla dozlatova.
Plněná krůtí roláda s nádivkou se může podávat s bramborovou kaší.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.