Kuřecí prsa se žampiony
Ingredience
- kuřecí prsa: 250 g
- žampiony: 150 g
- kuřecí vývar: 100 ml
- smetana: 30 ml
- česnek - stroužky: 1 ks
- malá cibule: 1 ks
- máslo: 1 PL
- olivový olej: 1 PL
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí prsa se žampiony – recept
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V míse smícháme vývar s prolisovaným česnekem a nasekaným tymiánem. V pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky pokrájené žampiony. Přidáme trochu olivového oleje a zprudka osmažíme kuřecí prsa (z obou stran asi 2 minuty).
Do pánve vlejeme vývar s česnekem a tymiánem. Necháme asi 5 minut redukovat. Jakmile omáčka trochu zhoustne, ztlumíme plamen a přidáme do směsi smetanu a máslo. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí prsa se žampiony podáváme s rýží, maso můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.