Panna cotta
Ingredience
- smetana ke šlehání: 500 ml
- mléko: 100 ml
- želatina - plátky: 2 ks
- cukr: 70 g
- vanilkový lusk: 1 ks
- jahody
- cukr
- máta
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Panna cotta – recept
Do hrnce vložíme želatinu, kterou zalijeme mlékem a na mírném ohni necháme rozpustit. Do druhého hrnce nalijeme smetanu. Podélně rozpůlíme vanilkový lusk, nožem vyškrábeme dužinu a smícháme s cukrem. Cukr přisypeme ke smetaně a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Do smetany dáme i lusk. Jakmile smetana přejde varem, oheň zmírníme a metličkou šleháme smetanu, dokud nezhoustne. Přidáme rozpuštěnou želatinu, prošleháme, ale už nevaříme.
Hotovou panna cottu vlijeme do formiček, necháme vychladnout a dáme do lednice na 3 hodiny. Vychlazenou panna cottu vyklopíme z formiček, přelijeme jahodami, které jsme nechali rozvařit s trochou cukru. Ozdobíme jahodami a mátou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.