Smažený lilek
Ingredience
- čerstvý lilek : 1 ks
- hladká mouka dle potřeby
- strouhanka dle potřeby
- vejce: 3 ks
- sůl dle chuti
- rostlinný olej na smažení dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažený lilek – recept
Nejprve si očistěte a oloupejte lilek. Poté jej naplátkujte podélně a posolte po celé délce. Na talíři nebo tácu nechte pustit přebytečnou tekutinu a následně osušte kuchyňskými utěrkami. Dále si rozšlehejte v misce vajíčka s trochou soli a také si připravte do dvou misek mouku a strouhanku. Plátky lilků následně obalte v mouce, vejcích, a nakonec ve strouhance. Zeleninu smažte v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran. Nechte okapat olej na savém papíru a podávejte třeba s řeckým dipem tzatziky. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.