Borůvková bublanina
Ingredience
- polohrubá mouka: 1 hrnek
- špaldová mouka: 1 hrnek
- třtinový cukr: 1 hrnek
- mléko: 1 hrnek
- rozpuštěné máslo: 0.5 hrnku
- vejce: 2 ks
- prášek do pečiva: 3 KL
- vanilkový extrakt: 2 PL
- borůvky: 1.5 hrnku
- máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu
- Na drobenku:
- polohrubá mouka: 3 PL
- krystalový cukr: 2 PL
- máslo: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Borůvková bublanina - recept
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme také obě mouky a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec přidáme vanilkový extrakt. Těsto nalijeme do pekáčku, který jsme si předem vymazali máslem a vysypali moukou. Na závěr si uděláme rychlou drobenku tak, že v míse smícháme mouku, máslo a cukr. Důkladně promneme prsty. Na těsto v pekáčku nasypeme očištěné borůvky a přidáme hotovou drobenku.
Borůvková bublanina se peče na 180 °C asi 30 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.