Quinoa s tofu a zeleninou
Ingredience
- quinoa - hrnek: 1 ks
- tofu natural: 100 g
- malá brokolice: 1 ks
- zelené fazolky: 100 g
- jarní cibulka: 1 ks
- pomeranč: 1 ks
- mleté chilli - špetka: 1 ks
- olivový olej: 3 PL
- olej na smažení
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Quinoa s tofu a zeleninou - recept
Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme ho asi na 1 hodinu do marinády z oleje, pomerančové šťávy a chilli.
Quinou propláchneme horkou vodou a v kastrolku zalijeme studenou vodou - na 1 hrnek quinoy použijeme 2 hrnky vody. Vodu lehce osolíme, přivedeme k varu, vaříme 15 minut a 5 minut necháme dojít pod pokličkou.
Fazolkám odkrojíme konce, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut. Po 3 minutách k fazolkám přidáme brokolici a dovaříme společně. Vodu slijeme, zeleninu ihned schladíme proudem studené vody a nakrájíme na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm tofu ze všech stran. Přidáme brokolici, fazolky, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme a společně krátce orestujeme.
Quinoa s tofu a zeleninou se nakonec promíchá dohromady a podává jako lehký oběd nebo večeře.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.