Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení ragú Hlavní jídla
20. 10. 2017 Přečteno: 6839x

Jelení ragú

Ingredience
- +
  • jelení plec: 250  g
  • červené víno: 70 ml 
  • sádlo: 1 PL 
  • cibule: 1 ks 
  • mrkev: 1 ks 
  • petržel: 1 ks 
  • menší celer: 1 ks 
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • loupaná rajčata: 50
  • bobkový list: 1 ks  
  • jalovec: 2 ks  
  • celý pepř: 4 ks  
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Jelení ragú – recept

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na plátky nakrájený česnek a hned poté maso, které necháme zatáhnout.

Jakmile je maso opečené, přidáme rajčata, koření a podlijeme vínem. Poté pomalu při mírné teplotě dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pokud je maso měkké a jelení ragú plné tekutiny, odkryjeme pokličku a povaříme, aby se tekutina odpařila. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Jelení ragú podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami. 

Tip: Pokud nechceme v omáčce kousky zeleniny, můžeme maso vyjmout a šťávu rozmixovat nebo propasírovat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Nakládané cibulky

Nakládané cibulky

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zadělávané dršťky

Hlavní jídla: Zadělávané dršťky

Předvařené dršťky nakrájíme na tenké nudličky, asi 6 cm dlouhé. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,…

Omeleta z bílků

Předkrmy a chuťovky: Omeleta z bílků

Šunku nakrájíme nadrobno a dáme orestovat na pánev s trochou oleje. Přidáme česnek nakrájený nadrobno, rajče také…

Květákový nákyp

Hlavní jídla: Květákový nákyp

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a ve vroucí vodě povaříme. Poté jej pokrájíme na menší kusy a necháme okapat.…