![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Jelení ragú](/img/clanky/2424434b04218e5cb1f544f296a18d92/jeleni-ragu.jpg)
Jelení ragú
Ingredience
- jelení plec: 250 g
- červené víno: 70 ml
- sádlo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- menší celer: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- loupaná rajčata: 50 g
- bobkový list: 1 ks
- jalovec: 2 ks
- celý pepř: 4 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jelení ragú – recept
Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer, orestujeme. Přisypeme na plátky nakrájený česnek a hned poté maso, které necháme zatáhnout.
Jakmile je maso opečené, přidáme rajčata, koření a podlijeme vínem. Poté pomalu při mírné teplotě dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Pokud je maso měkké a jelení ragú plné tekutiny, odkryjeme pokličku a povaříme, aby se tekutina odpařila. Podle chuti osolíme a opepříme.
Jelení ragú podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.
Tip: Pokud nechceme v omáčce kousky zeleniny, můžeme maso vyjmout a šťávu rozmixovat nebo propasírovat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.