Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Sofrito Hlavní jídla
07. 03. 2022 Přečteno: 2270x

Sofríto

Ingredience
- +
  • hovězí maso (kližka): 500 g
  • hovězí vývar: 375 ml
  • slunečnicový olej dle potřeby
  • česnekové stroužky: 2 ks
  • rozmarýn: 1 snítka
  • červený vinný ocet: 1 lžička
  • bílý vinný ocet: 1 lžička
  • suché bílé víno: 75 ml
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej dle potřeby
  • sůl a pepř dle chuti
  • hladká mouka dle potřeby

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Sofríto – recept

Nejprve si nasekejte loupané česnekové stroužky. Poté nakrájejte najemno nať petrželky a stonky vložte do hlubokého hrnce. Dále si očistěte kližku a nakrájejte ji na plátky. Ty pak osolte, poklepejte paličkou a obalte v hladké mouce. Nyní si k ruce vezměte větší pánev a na ní rozpalte slunečnicový olej. Na něm osmahněte dozlatova z obou stran maso, pak jej vyjměte a dejte stranou. K výpeku přilijte trochu olivového oleje a na něm následně krátce opékejte česnek a petrželovou nať. Nakonec vše přelijte bílým vínem, vinným octem (červeným i bílým) a ochuťte pepřem. Směs provařte asi minutu až dvě a odstavte z plotny.

Na petrželové stonky nyní poklaďte opečené maso, rozmarýn, přelijte ingredience sosem z pánve, promíchejte a doplňte hovězím vývarem. Vše přiklopte poklicí a duste na mírném plamenu asi hodinu. K Sofrítu podávejte ideálně vařené brambory. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-tokan-na-vine.jpg Hlavní jídla

Hovězí tokáň na víně

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

hovezi-ragu.jpg Hlavní jídla

Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli dozlatova,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Bageta z domácí pekárny

Přílohy: Bageta z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí…

Jogurtový dresing

Ostatní: Jogurtový dresing

Bazalku omyjeme a nasekáme na jemno. Pokud nemáme čerstvou, můžeme použít i sušenou. Chuť sice nebude tak výrazná,…

Věnečky z odpalovaného těsta

Dezerty: Věnečky z odpalovaného těsta

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání…

Švestkové knedlíky

Hlavní jídla: Švestkové knedlíky

Smícháme mouku, tvaroh, cukr, rozpuštěné máslo a vejce. Pomoučíme si vál a z těsta si utrhneme přiměřeně velký kus…