Hovězí po burgundsku
Ingredience
- hovězí maso: 350 g
- slanina: 40 g
- mrkev: 1 ks
- cibule: 1 ks
- červené víno: 250 ml
- silný hovězí vývar: 150 ml
- rajčatový protlak: 1 KL
- stroužky česneku: 1 ks
- tymián
- bobkový list: 1 ks
- sůl
- čerstvě mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí po burgundsku - recept
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na kostky, zbavíme blan a šlach a pořádně osušíme. Rozpálíme pánev, ve které jsme opékali slaninu a vložíme do ní maso. Necháme jej na povrchu zatáhnout, vyndáme ho a uložíme ke slanině. Troubu rozehřejeme na na 230 °C.
Osmažíme mrkev a cibuli do zhnědnutí, přidáme maso a slaninu, osolíme, opepříme a prohřejeme. K masu přilejeme vývar a víno tak, aby přesně zakrývaly pouze jeho povrch. Přimícháme protlak, česnek a koření, směs přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a dáme na 5 minut do trouby, pak snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme asi 3 hodiny, až půjde maso jemně krájet vidličkou.
Hovězí po burgundsku můžeme podávat s bramborovým pyré.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.