Hovězí guláš z kližky
Ingredience
- hovězí kližka: 350 g
- cibule: 350 g
- stroužky česneku: 2 ks
- sladká paprika: 1 PL
- pálivá paprika: 1 KL
- rajčatový protlak: 1 PL
- hovězí vývar: 300 ml
- sádlo: 1 PL
- chilli paprička
- kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
- houskový knedlík
- cibule na posypání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí guláš z kližky - recept
Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso a necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Přidáme protlak, zaprášíme sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Ochutíme kmínem, solí, pepřem, případně nadrobno nakrájenou chilli papričkou a pod pokličkou pozvolna dusíme doměkka asi 1,5 hodiny. Asi 15 minut před koncem dušení přidáme česnek a majoránku.
Hovězí guláš z kližky podáváme posypaný syrovou cibulí a pro milovníky chilli i nakrájenou papričkou. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo těstoviny.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.