Houskový knedlík
Ingredience
- hrubá mouka: 400 g
- houska: 50 g
- vlažné mléko: 200 ml
- droždí: 8 g
- vejce: 1 ks
- sůl
- cukr krupice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houskový knedlík – recept
Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Smícháme kvásek s moukou a trochou soli. Rozšleháme vajíčko a spolu s nakrájenými houskami a moukou vše vypracujeme ve vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Rozdělíme na dva díly, které vyválíme do šišek a necháme ještě 10 minut kynout. Obě šišky dáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 - 17 minut. Občas je otočíme.
Houskový knedlík propícháme vidličkou, aby odešla pára a nakrájíme nití.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.