Pečený malinový cheesecake
Ingredience
- máslové sušenky: 150 g
- máslo: 90 g
- jemný tvaroh: 500 g
- mascarpone: 200 g
- vejce: 1 ks
- vanilkový extrakt: 1 KL
- hladká mouka: 1 PL
- cukr: 150 g
- maliny (mražené, čerstvé): 250 g
- plátková želatina: 3 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený malinový cheesecake - recept
Sušenky rozdrtíme a promícháme se změklým máslem. Sušenkou směs natlačíme na dno dortové formy vyplněné pečícím papírem o průměru 24 cm.
Připravíme si krém. V míse smícháme tvaroh, mascarpone, cukr, vejce, vanilkový extrakt a hladkou mouku. Vyšleháme ručním šlehačem a nalejeme do formy. Troubu předehřejeme na 160 °C a pečeme cheesecake asi 35 minut. Okraje korpusu by měly mít po upečení zlatavou barvu.
Mezitím si připravíme malinové pyré. Maliny úplně rozvaříme a želatinu necháme nabobtnat. Malinovou směs podle chuti osladíme, necháme lehce vychladnout a vmícháme do ní želatinu.
Po upečení necháme cheesecake asi půl hodiny vychladnout, poté na něj nalejeme malinové pyré a necháme ztuhnout.
Pečený malinový cheesecake ozdobíme dle vlastní fantazie, skvěle chutná s čerstvým ovocem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.