![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Mangový cheesecake](/img/clanky/eb2650400d4082f4d0e95c63a9d01320/mangovy-cheesecake.jpg)
Mangový cheesecake
Ingredience
- Na dortovou formu s průměrem 20 cm:
- sušenky: 200 g
- máslo: 100 g
- Na krém:
- tvaroh: 250 g
- mascarpone: 250 g
- třtinový cukr: 150 g
- smetana ke šlehání: 100 ml
- plátková želatina: 3 ks
- Na želé:
- mango: 1 ks
- voda: 100 ml
- plátková želatina: 2 ks
- vanilkový cukr: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mangový cheesecake - recept
Sušenky rozmixujeme, promícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Tvaroh smícháme s mascarpone a utřeme s cukrem. Přidáme šlehačku a krém vyšleháme. Plátkovou želatinu necháme nabobtnat a poté ji vmícháme do tvarohové směsi. Krém naneseme na korpus a necháme na chladném místě ztuhnout.
Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu rozmixujeme. Přidáme vodu a vanilkový cukr. Želatinu necháme nabobtnat. Mangové pyre mírně zahřejeme, vmícháme želatinu a nalejeme na ztuhlý tvarohový krém.
Mangový cheesecake necháme alespoň 2 hodiny tuhnout v lednici a nakonec ozdobíme jedlými květy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.