Mangový cheesecake
Ingredience
- Na dortovou formu s průměrem 20 cm:
- sušenky: 200 g
- máslo: 100 g
- Na krém:
- tvaroh: 250 g
- mascarpone: 250 g
- třtinový cukr: 150 g
- smetana ke šlehání: 100 ml
- plátková želatina: 3 ks
- Na želé:
- mango: 1 ks
- voda: 100 ml
- plátková želatina: 2 ks
- vanilkový cukr: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mangový cheesecake - recept
Sušenky rozmixujeme, promícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Tvaroh smícháme s mascarpone a utřeme s cukrem. Přidáme šlehačku a krém vyšleháme. Plátkovou želatinu necháme nabobtnat a poté ji vmícháme do tvarohové směsi. Krém naneseme na korpus a necháme na chladném místě ztuhnout.
Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu rozmixujeme. Přidáme vodu a vanilkový cukr. Želatinu necháme nabobtnat. Mangové pyre mírně zahřejeme, vmícháme želatinu a nalejeme na ztuhlý tvarohový krém.
Mangový cheesecake necháme alespoň 2 hodiny tuhnout v lednici a nakonec ozdobíme jedlými květy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.