![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Limetkovo-kokosový cheesecake](/img/clanky/62f0eb12cfdb40626194807e9afdae49/limetkovo-kokosovy-cheesecake.jpg)
Limetkovo-kokosový cheesecake
Ingredience
- Na korpus:
- sušené datle bez pecky: 300 g
- strouhaný kokos: 100 g
- pistácie: 50 g
- kvalitní mléčná čokoláda: 100 g
- Na krém:
- mascarpone: 250 g
- tvaroh: 250 g
- moučkový cukr: 80 - 100 g
- limetka: 1 ks
- strouhaný kokos: 2 PL
- kokosový likér: 50 ml
- ztužovač krémů: 1 PL
- limetka, pistácie a kokosové lupínky na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Limetkovo-kokosový cheesecake - recept
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a smícháme s rozmixovanými datlemi, pistáciemi a kokosem. Tuto hmotu upěchujeme pomocí skleničky do formy nebo menšího plechu a uložíme do lednice.
Mascarpone vyšleháme s tvarohem a cukrem podle chuti, přidáme limetkovou šťávu, strouhaný kokos, likér a ztužovač. Společně krátce prošleháme a krémem potřeme připravený korpus.
Limetkovo-kokosový cheesecake necháme vychladit do druhého dne a ozdobíme tenkými plátky limetky, kokosovými lupínky a rozdrcenými pistáciemi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.