Cheesecake s jahodovým pyré
Ingredience
- máslové sušenky: 150 g
- máslo: 90 g
- zakysaná smetana: 200 g
- mascarpone: 500 g
- vejce: 1 ks
- vanilkový extrakt: 1 KL
- hladká mouka: 1 PL
- vanilkový cukr: 2 ks
- moučkový cukr: 100 g
- jahody (mražené, čerstvé): 250 g
- plátková želatina: 3 ks
- cukr krystal
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cheesecake s jahodovým pyré - recept
Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Menší formu na dort vymažeme a namačkáme do ní sušenkovou drobenku. Troubu předehřeje na 160 °C. Mezitím smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, vejce, moučkový a vanilkový cukr a vanilkový extrakt. Vyšleháme a krém nalejeme do formy.
Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Upečený cheesecake necháme vychladnout.
Jahody rozmixujeme a krátce je povaříme. Podle chuti přidáme cukr. Jahodové pyré přepasírujeme přes jemné síto. Do hladkého pyré vmícháme plátkovou želatinu a důkladně promícháme. Jahodové pyré nalejeme na cheesecake a dáme ztuhnout do lednice.
Cheesecake s jahodovým pyré ozdobíme dle vlastní fantazie jahodami, mátou, čokoládou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.