Borůvkové knedlíky
Ingredience
- polohrubá mouka: 250 g
- vlažné mléko: 100 ml
- droždí: 12 g
- cukr krystal: 1 KL
- vejce: 1 ks
- špetka soli
- Na náplň:
- borůvek: 150 ml
- moučkový cukr: 2 PL
- Na posypání:
- tvrdý tvaroh: 100 g
- moučkový cukr: 2 PL
- rozpuštěné máslo: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Borůvkové knedlíky - recept
Do misky nalijeme vlažné mléko, přisypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě. V další míse mezitím smícháme polohrubou mouku se špetkou soli a vejcem. Do směsi přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Pak mísu zakryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut znovu kynout na teplém místě. Až těsto nakyne, rozdělíme si ho na stejně velké díly. Každý z nich vyválíme na malou placku, kterou naplníme borůvkami smíchanými s moučkovým cukrem a pevně uzavřeme, aby náplň při vaření nevytekla. Takto připravené borůvkové knedlíky necháme ještě kynout asi 10 minut. Vroucí vodu mírně osolíme a vaříme v ní borůvkové knedlíky asi 10 minut.
Ihned po uvaření musíme ještě borůvkové knedlíky propíchat vidličkou, aby z nich mohla vyprchat horká pára. Borůvkové knedlíky servírujeme s nastrouhaným tvarohem, přelité máslem a posypané cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.