Těstoviny se špenátem, dýní a čočkou
Ingredience
- krátké těstoviny: 200 g
- čerstvý špenát: 200 g
- dýně: 200 g
- čočka: 80 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- bobkový list: 2 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny se špenátem, dýní a čočkou - recept
Čočku namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a dáme vařit dle návodu s přidaným bobkovým listem. Použijeme-li červenou čočku, nemusíme namáčet a doba vaření bude asi 15 minut, proto s její přípravou můžeme začít později.
Dýni oloupeme (odrůdu Hokkaidó nemusíme) a nakrájíme na kostky o velikosti asi 1x1 cm. Smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a necháme upéct na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 20 minut. Asi v polovině pečení dýně dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody, aby byly uvařené ve stejnou dobu.
Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po max. 1 minutě špenát, který necháme lehce podusit, aby se zbavil přebytečné vody.
Všechny připravené ingredience smícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Tip: Těstoviny se špenátem, dýní a čočkou můžeme na závěr posypat oblíbeným sýrem.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.