Citronové kuře
Ingredience
- kuřecí prsa: 400 g
- šalotka: 1 ks
- zázvor: 1 cm
- citron: 1 ks
- kuřecí vývar: 50 ml
- rýžové víno: 2 PL
- sójová omáčka: 1 PL
- med: 1 KL
- špetka chilli koření
- sůl
- čerstvý koriandr
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Citronové kuře - recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor na tenké nudličky, nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu. Na troše oleje orestujeme cibuli, přidáme zázvor a citrónovou kůru a necháme rozvonět. Přidáme kuřecí prsa, která necháme po obou stranách zatáhnout, podlijeme citrónovou šťávou, horkým vývarem a rýžovým vínem.
Citronové kuře můžeme dochutit sójovou omáčkou, medem, chilli kořením, solí a odkryté dusíme, než se tekutina zredukuje přiblizně na polovinu.
Takto připravené citronové kuře je nejlepší podávat s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.