Bílá fazolová polévka
Ingredience
- bílé fazole z konzervy: 300 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- smetana ke šlehání: 80 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 PL
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bílá fazolová polévka - recept
V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Ke konci přidáme i nakrájený česnek a necháme ho asi 1 minutu rozvonět. Zalijeme horkým vývarem, přidáme fazole zbavené nálevu, lístky tymiánu, nadrobno nasekaný rozmarýn, lehce osolíme a opepříme. Vaříme asi 10 minut a rozmixujeme dohladka. Na závěr zjemníme smetanou a už jen krátce prohřejeme.
Bílá fazolová polévka se dá podávat i jako lehký oběd, který doplníme o opečenou bagetku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.