Citronové těstoviny s medvědím česnekem
Ingredience
- domácí těstoviny: 300 g
- citron: 1 ks
- máslo: 60 g
- parmazán: 60 g
- kuřecí vývar: 80 ml
- medvědí česnek - lístky: 5 ks
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Citronové těstoviny s medvědím česnekem – recept
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny al dente. Citron oloupeme, očistíme a čistou dužinu nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Přidáme kousky citronu, zalejeme vývarem a necháme zredukovat asi na polovinu. Poté přidáme zbytek másla, nastrouhaný parmazán, nasekaný medvědí česnek a podle chuti bazalku. Do omáčky přidáme těstoviny a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem.
Citronové těstoviny s medvědím česnekem podáváme s parmazánovými hoblinami a bazalkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.