Fasolada
Ingredience
- fazole: 250 g
- kořenová zelenina: 200 g
- brambory: 2 ks
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar
- sůl
- mletá paprika
- česnek
- pórek nebo petrželka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fasolada – recept
Fazole namočíme nejlépe přes noc do vývaru. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme spolu s fazolemi. Na tuku osmažíme cibulku, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, orestujeme a přidáme mletou papriku s utřeným česnekem, vše přidáme k fazolím. Chvíli vaříme. Dle chuti dosolíme. Fasoladu zahustí rozvařené brambory a fazole. Na talíři ozdobíme petrželkou nebo pórkem.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.