Hovězí Stroganoff
Ingredience
- hovězí svíčková: 500 g
- hovězí vývar: 150 ml
- tučná zakysaná smetana: 2 PL
- rajčatové pyré: 1 PL
- žampiony: 3 ks
- cibulka: 1 ks
- hořčice: 1 KL
- kyselá okurka: 1 ks
- mletá sladká paprika
- petrželka: 2 PL
- máslo: 1 PL
- sůl
- pepř
- olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí Stroganoff – recept
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony. Jakmile začnou zlátnout, přimícháme najemno nakrájenou cibuli, zamícháme a necháme pozvolna asi 4 minuty dusit. V případně potřeby můžeme přidat ještě trochu másla.
Přidáme rajčatové pyré, hořčici, přilejeme vývar a vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Trochu smetany si necháme bokem. Omáčku přiklopíme a necháme probublávat.
Rozehřejeme druhou pánev na vysokou teplotu. Na troše oleje orestujeme na nudličky nakrájené hovězí maso, opečeme jej ze všech stran. Obracíme jej velmi opatrně, aby nepustilo šťávu. Poté osolíme, opepříme a přidáme papriku.
Maso zalejeme omáčkou, stáhneme teplotu a přimícháme nadrobno nakrájenou kyselou okurku a zbytek kysané smetany. Následně v případě potřeby dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Necháme ještě 2 minuty prohřát a přimícháme nadrobno nasekanou petrželku. Hovězí Stroganoff ihned podáváme, vhodnou přílohou je například rýže.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.