Dušená mrkev s hráškem
Ingredience
- baby karotka: 10 ks
- hrášek - hrst: 2 ks
- hovězí vývar: 300 ml
- cibule: 1 ks
- máslo: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- třtinový cukr: 1 PL
- citronová šťáva
- sůl
- mletý černý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dušená mrkev s hráškem – postup přípravy
Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme mrkev, promícháme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, a opepříme. Dusíme asi 20 minut doměkka za občasného míchání. Dochutíme cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme hrášek a dusíme doměkka.
Dušená mrkev s hráškem je ideální příloha k vařenému hovězímu masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.