Zdravá tvarohová buchta na plech
Ingredience
- 120 g tvarohu
- 130 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 2 bílky
- 140 g bílého jogurtu
- 2 lžíce medu
- 1 lžička kypřícího prášku
- 150 – 250 g libovolného ovoce (např. maliny, jahody, ostružiny nebo borůvky)
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zdravá tvarohová buchta na plech - recept
Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například s lesním ovocem, použít můžeme ale i rybíz, švestky nebo meruňky.
Ovesné vločky rozemeleme na jemno. Pokud si chceme usnadnit práci, můžeme si koupit již namleté ovesné vločky nebo ovesnou mouku. K ovesným vločkám přidáme žloutky, prášek do pečiva, jogurt a med a vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Vzniklou směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme. Použít můžeme menší plech nebo dortovou formu. Na těsto navrstvíme ovocnou náplň a pečeme v troubě na 180 °C 20 – 30 minut.
Zdravá tvarohová buchta na plech se skvěle hodí na snídani i svačinu, vylepšit ji můžeme sekanými mandlemi, ořechy nebo libovolným sušeným ovocem, které přidáme do tvarohu.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.