Pečené batáty s tymiánem
Ingredience
- batáty
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečené batáty s tymiánem - recept
Batáty důkladně očistíme, omyjeme a ostrým nožem nařežeme na tenké plátky tak, že nedokrajujeme až na pracovní plochu. Můžeme si pomoci dvěma vařečkami, mezi které bramboru umístíme. Vařečky nám zamezí prokrojení skrz. Batáty po celé ploše potřeme olejem a snažíme se potřít i řezné plochy. Osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem. Opět se snažíme, aby se koření dostalo i mezi jednotlivé plátky brambory. Batáty s tymiánem pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 40 - 50 minut (podle velikosti brambor).
Pečené batáty s tymiánem podáváme k pečenému masu nebo samotné s dipem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.