Batátové hranolky s dipem
Ingredience
- batáty (sladké brambory): 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- sůl
- pepř
- snítka čerstvého tymiánu
- Na dip:
- zakysaná smetana: 100 g
- česnek: 1 ks
- olivový olej: 1 KL
- limetková šťáva: 1 KL
- med: 1 KL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Batátové hranolky s dipem - recept
Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do zapékací mísy zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Promícháme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut do změknutí.
Zakysanou smetanu si rozmícháme v menší misce společně s olivovým olejem a limetkovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek, trošku medu. Dle chuti osolíme a pořádně promícháme.
Batátové hranolky s dipem jsou chutnou přílohou k filetu z lososa nebo masu. Skvěle chutnají i samostatně.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.