Bezlepkové linecké cukroví
Ingredience
- bezlepková mouka Jizerka: 400 g
- jemně mletá rýžová mouka: 100 g
- moučkový cukr: 150 g
- máslo: 250 g
- vejce: 1 ks
- bio citrón: 1 ks
- pikantní marmeláda
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bezlepkové linecké cukroví - recept
Obě mouky a moučkový cukr prosejeme přes síto a smícháme. Přidáme nastrouhané máslo, vejce a nastrouhanou kůru z citrónu (pouze žlutou část). Vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto vyválíme na plát tloušťky asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 170 °C asi 8 minut.
Vychladlé bezlepkové linecké cukroví slepujeme pikantní marmeládou (např. rybízovou) a můžeme jej posypat moučkovým cukrem přes sítko.
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.