Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečené batátové hranolky Přílohy
19. 04. 2016 Přečteno: 3411x

Pečené batátové hranolky

Ingredience
- +
  • batáty (sladké brambory): 2 ks
  • olivový olej: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • snítka tymiánu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečené batátové hranolky - recept

Batáty oškrábeme škrabkou nebo jen pečlivě omyjeme a nakrájíme na hranolky. Na plech dáme pečící papír, aby se pečené batátové hranolky nepřipekly. Batáty přesuneme na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem, solí a tymiánem podle chuti. Pečeme přibližně 30 minut na 180 °C.

Pečené batátové hranolky lze ochutit libovolným kořením podle chuti - od chilli přes kari až po mletou papriku.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

batátový krém.jpg Přílohy

Batátový krém

Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu vložíme do pekáče, zakápneme olivovým olejem, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme. Zeleninu vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a…

batatove-hranolky-s-jogurtovym-dipem.jpg Přílohy

Batátové hranolky s dipem

Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do zapékací mísy zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Promícháme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20…

batatovi-smajlici.jpg Přílohy

Batátoví smajlíci

Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí vykrajovátek na cukroví vykrájíme očička, nos a pusu. Plátky rozmístíme na plech vyložený pečicím…

pecene-bataty-s-tymianem.jpg Přílohy

Pečené batáty s tymiánem

Batáty důkladně očistíme, omyjeme a ostrým nožem nařežeme na tenké plátky tak, že nedokrajujeme až na pracovní plochu. Můžeme si pomoci dvěma vařečkami, mezi které bramboru umístíme. Vařečky nám zamezí…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Klobásníky

Předkrmy a chuťovky: Klobásníky

Začněte tím, že si do hrníčku odlijete asi 125 ml mléka, které mírně zahřejete. Do vlažného mléka pak rozdrobte…

Smažené mlíčí

Předkrmy a chuťovky: Smažené mlíčí

Mlíčí dobře propláchneme a necháme okapat, příp. vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na asi 3cm kousky, osolíme…

Rajčatové čatní

Ostatní: Rajčatové čatní

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, najemno nakrájíme a vložíme do hrnce společně s ostatními surovinami.…

Vepřové koleno na černém pivě

Hlavní jídla: Vepřové koleno na černém pivě

Kůži kolena nakrojíme do mřížky. Do masa vetřeme hořčici, sůl, pepř, kním, papriku a na plátky nakrájený česnek.…