Linecký koláč s jablky
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- moučkový cukr: 120 g
- vanilkový cukr: 1 PL
- vejce: 1 ks
- máslo: 130 g
- jablka: 4 - 5 ks
- citrónová šťáva: 2 PL
- mletá skořice: 1 KL
- vlašské ořechy: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Linecký koláč s jablky - recept
Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme, smícháme s citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem a nakrájenými ořechy. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme změknout v pokojové teplotě. Mouku prosijeme, přidáme do ní máslo, vejce, cukr a uhněteme rukama těsto, které necháme 20 minut v lednici. Dvě třetiny těsta vyválíme do kruhové formy tak, aby těsto přebývalo přes její okraj. Zbytek těsta vyválíme a nakrájíme na proužky. Na spodní plát těsta rozprostřeme ochucená jablka, kraje těsta přehneme a z plátků těsta uděláme mřížku.
Linecký koláč s jablky pečeme při teplotě 180 °C asi 30 - 35 minut dorůžova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.