Jablkové růžičky
Ingredience
- Na 6 růžiček:
- větší červené jablko: 1 ks
- citrónová šťáva: 2 PL
- rozválené listové těsto: 1 ks
- meruňkový džem: 1 PL
- mletá skořice: 1 KL
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jablkové růžičky - recept
Jablka podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky ihned ponoříme do vody s citrónovou šťávou, přivedeme k varu a povaříme 1 minutu. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.
Listové těsto nakrájíme na proužky asi 5 x 20 cm a potřeme tenkou vrstvou meruňkového džemu. Na delší stranu těsta skládáme jablka červenou slupkou směrem ven tak, aby zhruba z poloviny přečnívala a tvořila půlkruhy mimo těsto. Plátky zároveň klademe i přes sebe. Jablka posypeme trochou mleté skořice.
Polovinu těsta, na které nejsou jablka, přehneme přes plátky a z kratší strany těsto zarolujeme do růžičky, kterou vložíme do košíčku na muffiny. Posypeme moučkovým cukrem přes sítko. Ten na růžičkách zkaramelizuje.
Jablkové růžičky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 25 minut ve spodní části dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.