Dakos
Ingredience
- ječné suchary (Paximadi nebo krétské) : 2 ks
- olivový olej: 4 lžíce
- voda dle potřeby
- krájená čerstvá rajčata: 2 ks
- strouhaná čerstvá rajčata : 2 ks
- oregano dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
- sýr feta: 50 g
- černé olivy na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dakos – recept
Začněte tím, že suchary z každé strany krátce namočíte do studené vody z obou stran. Poté povrch pokapejte hojně olivovým olejem a potřete strouhanými čerstvým rajčaty (pyré z dužiny). Směs okořeňte dle libosti pepřem, malým množství soli a posypejte drobenou fetou. Na sýr nasypte také trochu oregana, krájených rajčátek a dozdobte olivami. Podávejte jako předkrm. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.