![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dakos](/img/clanky/67ae19278a06f9d5a20554e80cbb31e2/dakos.jpg)
Dakos
Ingredience
- ječné suchary (Paximadi nebo krétské) : 2 ks
- olivový olej: 4 lžíce
- voda dle potřeby
- krájená čerstvá rajčata: 2 ks
- strouhaná čerstvá rajčata : 2 ks
- oregano dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
- sýr feta: 50 g
- černé olivy na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dakos – recept
Začněte tím, že suchary z každé strany krátce namočíte do studené vody z obou stran. Poté povrch pokapejte hojně olivovým olejem a potřete strouhanými čerstvým rajčaty (pyré z dužiny). Směs okořeňte dle libosti pepřem, malým množství soli a posypejte drobenou fetou. Na sýr nasypte také trochu oregana, krájených rajčátek a dozdobte olivami. Podávejte jako předkrm. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.