Rybičkové lívance
Ingredience
- Na lívance:
- kefír: 250 ml
- polohrubá mouka: 0,75 hrnku
- vejce: 1 ks
- cukr krupice: 1 PL
- špetka soli
- špetka jedlé sody
- olej na smažení
- Na ozdobu:
- banán
- citronová šťáva
- borůvky
- mandarinky
- kiwi
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybičkové lívance - recept
Lívance připravíme podle receptu na kefírové lívance. Banán nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Mandarinky rozdělíme na měsíčky, kiwi oloupeme, nakrájíme podélně na plátky a plátky nožem nakrojíme na proužky (ale nedokrajujeme celé).
Hotové lívance ozdobíme - banán = šupiny, mandarinka = ploutve, ocas a "pusa", borůvky = bubliny, kiwi = mořské řasy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.