Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybičkové lívance Dezerty
24. 07. 2018 Přečteno: 1368x

Rybičkové lívance

Ingredience
- +
  • Na lívance:
  • kefír: 250 ml
  • polohrubá mouka: 0,75 hrnku
  • vejce: 1 ks
  • cukr krupice: 1 PL
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • olej na smažení
  • Na ozdobu:
  • banán
  • citronová šťáva
  • borůvky
  • mandarinky
  • kiwi

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Rybičkové lívance - recept

Lívance připravíme podle receptu na kefírové lívance. Banán nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Mandarinky rozdělíme na měsíčky, kiwi oloupeme, nakrájíme podélně na plátky a plátky nožem nakrojíme na proužky (ale nedokrajujeme celé). 

Hotové lívance ozdobíme - banán = šupiny, mandarinka = ploutve, ocas a "pusa", borůvky = bubliny, kiwi = mořské řasy. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Rozhuda - tvarohová pomazánka

Pomazánky: Rozhuda - tvarohová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pro urychlení ho můžeme nastrouhat. Cibuli, pažitku a petrželku…

Domácí máslo

Ostatní: Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho,…

Špagety s bazalkovým pestem

Hlavní jídla: Špagety s bazalkovým pestem

Špagety si uvaříme al dente. Neuvařené krevety zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Na pánvi…

Gratinované brambory s tymiánem

Přílohy: Gratinované brambory s tymiánem

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo…