Kefírové lívance
Ingredience
- Na 2 porce:
- kefír: 250 ml
- polohrubá mouka: 0,75 hrnku
- vejce: 1 ks
- cukr krupice: 1 PL
- špetka soli
- špetka jedlé sody
- olej na smažení
- ovoce, marmeláda, javorový sirup, jogurt, zakysaná smetana,...
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kefírové lívance - recept
Do kefíru pomocí metličky zašleháme vejce a špetku soli, postupně zašleháme i mouku po lžících, jedlou sodu a cukr. V lívanečníku rozehřejeme olej a lívance osmažíme z obou stran dozlatova. Kefírové lívance odkládáme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk.
Kefírové lívance můžeme podávat například s čerstvým ovocem, ovocnou omáčkou, marmeládou, javorovým sirupem, skvěle chutnají i s oslazenou zakysanou smetanou, šlehačkou nebo bílým jogurtem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.