![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Těstoviny s pečenou zeleninou](/img/clanky/71e0ae49006958f66f18cdc04f24ae91/testoviny-s-pecenou-zeleninou.jpg)
Těstoviny s pečenou zeleninou
Ingredience
- těstoviny penne: 250 g
- šalotka: 1 ks
- česnek: 2 stroužky
- lilek: 1 ks
- rajčata: 3 ks
- červená paprika: 1 g
- olivový olej: 2 PL
- parmazán: 30 g
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny s pečenou zeleninou - recept
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente v hodně osolené vodě. Troubu rozehřejeme na 230 °C. Zeleninu očistíme a pokrájíme na malé kousky, česnek na plátky. Nakrájenou zeleninu vložíme na plech nebo do zapékací mísy, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme.
Pečeme dokud zelenina není měkká zhruba 20 minut. Uvařené těstoviny přecedíme, zakápneme olivovým olejem a smícháme s nastrouhaným parmazánem. Přidáme pečenou zeleninu. Důkladně promícháme. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
Těstoviny s pečenou zeleninou podáváme ozdobené lístky čerstvé bazalky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.