Vichyssoise
Ingredience
- pórek: 1 ks
- malé cibule: 1 ks
- brambory: 1 ks
- máslo: 1 PL
- zeleninový vývar: 600 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- pažitka nebo jarní cibulka: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vichyssoise - recept
V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené brambory, zalijeme horkým vývarem, osolíme a opepříme dle chuti. Vaříme doměkka asi 25 minut a rozmixujeme na hladký krém. Necháme vychladnout a dáme na 2 hodiny do ledničky.
Vichyssoise smícháme se smetanou a podáváme zastudena s nadrobno nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.