Vepřové v mrkvi
Ingredience
- vepřové maso (kýta, plecko, krkovice,...): 250 g
- baby karotky: 200 g
- červená cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- bobkový list: 3 ks
- nové koření: 4 ks
- sladká paprika: 1 KL
- drcený kmín: 1 KL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové v mrkvi - recept
Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, papriku, trochu oleje a necháme v lednici asi 1 hodinu. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme baby karotky, orestujeme, a maso, které necháme zprudka ze všech stran zatáhnout. Směs přesuneme do pekáčku, přidáme bobkové listy, nové koření, prolisovaný česnek, promícháme, podlijeme trochou vody a zakryté dáme péct na 200 °C asi 45 minut.
Vepřové v mrkvi podáváme s vařenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.