Teriyaki omáčka
Ingredience
- kvalitní sójová omáčka: 250 g
- rýžové víno: 150 ml
- rýžový ocet: 2 PL
- cukr: 60 g
- sezamový olej: 1 KL
- česnek - stroužky: 1
- malý kousek strouhaného zázvoru
- špetka nadrcených chilli papriček
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Teriyaki omáčka – recept
Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po rozpuštění cukru vaříme ještě 5 minut. Nalijeme do připravené sklenice a skladujeme v lednici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.