Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Smažené žampiony Hlavní jídla
18. 04. 2018 Přečteno: 7435x

Smažené žampiony

Ingredience
- +
  • žampiony: 300 g
  • hladká mouka - hrnek: 1 ks
  • větší vejce: 1 ks
  • mléko: 2 PL
  • strouhanka - hrnek: 1 ks
  • strouhaný parmezán: 1 PL
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Smažené žampiony - recept

Smícháme vejce, mléko, trochu soli a pepře a metličkou zašleháme do směsi lžíci hladké mouky. Žampiony rychle opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Houby ponoříme do vajíčka a následně obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným parmezánem. Smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk

Smažené žampiony můžeme odlehčit zeleninovým salátem, který podáváme jako přílohu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pomazánka z pečeného lilku

Pomazánka z pečeného lilku

Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme při teplotě 200 °C asi 30 - 40 minut doměkka. Necháme vychladnout. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Máme-li mladý lilek, můžeme ho rozmačkat i…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Lehká rajská omáčka bez mouky s masovými kuličkami

Hlavní jídla: Lehká rajská omáčka bez mouky

Před přípravou omáčky si uvaříme kuřecí vývar se zeleninou. K jeho přípravě použijeme hodně zeleniny, zejména…

Rybí pomazánka

Pomazánky: Rybí pomazánka

Rybí maso osolíme, opepříme, dáme na pánvičku a nasucho opražíme. Jakmile se zatáhne, zalijeme trochou vody,…

Sýrová polévka

Polévky: Sýrová polévka

V nepřilnavém hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Přilijeme horký vývar, jíšku…