Smažené žampiony
Ingredience
- žampiony: 300 g
- hladká mouka - hrnek: 1 ks
- větší vejce: 1 ks
- mléko: 2 PL
- strouhanka - hrnek: 1 ks
- strouhaný parmezán: 1 PL
- olej na smažení
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažené žampiony - recept
Smícháme vejce, mléko, trochu soli a pepře a metličkou zašleháme do směsi lžíci hladké mouky. Žampiony rychle opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Houby ponoříme do vajíčka a následně obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným parmezánem. Smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk.
Smažené žampiony můžeme odlehčit zeleninovým salátem, který podáváme jako přílohu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.