Bún bò Nam Bộ
Ingredience
- hovězí maso (kýta, svíčková,...): 300 g
- česnek: 2 ks
- rýžové nudle Bún: 150 g
- mrkev: 1 ks
- mungo klíčky: 4 PL
- ledový salát - listy: 4 ks
- nesolené arašídy: 4 PL
- rybí omáčka: 2 PL
- olej
- Na zálivku dle chuti:
- třtinový cukr
- česnek
- sušená cibule
- perila
- koriandr
- rýžový ocet
- chilli paprička
- citrónová tráva
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bún bò Nam Bộ - recept
Maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, smícháme s rybí omáčkou, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou citrónovou trávou, trochou oleje a necháme asi 2 hodiny marinovat.
Nudle Bún připravíme podle návodu (do vody dáme trochu rýžového octa a oleje), mrkev a salát nakrájíme na tenké nudličky, opražené arašídy rozdrtíme.
Zálivka: Smícháme ocet, rybí omáčku, cukr a trochu vody (ideální poměr je 2 díly octa, 4 díly rybí omáčky, 1 díl cukru a 2 díly rybí omáčky), přivedeme k varu, přidáme nadrobno nakrájené chilli a už nevaříme. Na troše oleje orestujeme nadrobno nasekaný česnek a sušenou cibuli a přelijeme připravenou zálivkou.
Hovězí maso orestujeme naprudko na troše oleje a všechny připravené složky Bún bò Nam Bộ smícháme dohromady.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.