Vepřový steak z krkovice
Ingredience
- steaky z krkovice: 400 g
- mořská sůl
- pepř
- Na marinádu:
- stroužky česneku: 2 ks
- dijonská hořčice: 1 KL
- světlé pivo: 60 ml
- olej: 60 ml
- celý pepř: 4 ks
- bobkový list: 2 ks
- snítka rozmarýnu: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřový steak z krkovice - recept
Smícháme všechny ingredience na marinádu kromě piva (česnek nakrájíme na plátky) a metličkou prošleháme, aby se vše spojilo. Pivo přijde do marinády až na konec. Steaky z krkovice osolíme, opepříme a naložíme nejméně na 24 hodin do marinády.
Maso vyjmeme z marináy, osušíme papírovou utěrkou a dáme na rozpálený gril ogrilovat z každé strany asi 6 minut. Doba grilování záleží na tloušťce steaku.
Vepřový steak z krkovice necháme po ugrilování ještě asi 4 - 5 minut odpočívat, aby po rozkrojení nevytekla všechna šťáva.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.