Steak z tuňáka se zeleninou
Ingredience
- čerstvý tuňák: 200 g
- brambory: 2 ks
- cuketa: 100 g
- paprika červená: 1 ks
- paprika žlutá: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- loupaná rajčata v konzervě: 3 PL
- olivový olej
- řepkový olej
- citron: 1 ks
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Steak z tuňáka se zeleninou - recept
Brambory uvaříme ve slupce. Steak z tuňáka potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a důkladně zakápneme šťávou z citronu. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového olej, na kterém orestujeme cibuli nakrájenou na plátky. Cuketu, česnek a papriky nakrájíme a přidáme do pánve. Restujeme asi 3 minuty. Poté přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podlejeme trochou vody. Zeleninu dusíme do měkka, trvá to zhruba 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a opečeme je na řepkovém oleji. Nakonec připravíme tuňáka. Rozehřejeme grilovací pánev nebo kontaktní gril. Steak z tuňáka opékáme zhruba 1 minutu z každé strany podle tloušťky masa - steak by měl zůstat uvnitř červený.
Steak z tuňáka se zeleninou podáváme s opečným bramborem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.